Bland äppelodlingarna på Österlen... 

Där började min resa

Jag bor i Svanshall utanför Höganäs. Uppvuxen i Helsingborg, men för 10 år sedan gjorde jag Kullabygden till mitt.

För några år sedan satt jag på en cykel och for på Österlen fram genom äppellundar och över fält. Det pirrade i magen. Jag hade precis checkat in på min första målarkurs. Jag var så fylld av prestationsångest. Måla..?! Jag var på väg att vända hemåt. Det skulle aldrig gå vägen. Men penseln började fara och jag fann kopplingen mellan mina känslor och min kreativitet.

Mina tavlor oftast abstrakta, dynamiska och med mycket färg och rörelse. Uttrycken kommer med känslans kraft, sprunget ur stundens spontanitet. Inga krav eller riktlinjer, bara spontanitet och glädje. Det skänker mig stor frid, bortkopplad från de många "måsten" som man annars har. Tacksamhet för det:-)

Jag målar i akryl, på canvas och ibland på rå duk utan ram. Mixed media tycker jag är spännande och utforskar gärna olika tekniker. Det gör att du som betraktare lätt kan hitta en tavla som passar dig - där ändå mitt personliga uttryck följer alla tavlor. Stora format, starka färger och kraftfullhet kännetecknar oftast mina målningar. Och du finner sannolikt också lite glitter i metalliska färger. 

I olika sammanhang har jag fram till nu fått möjlighet att visa mina tavlor, och framtiden bjuder på fler tillfällen. Vilket gläder mig, och gör mig både glad och enormt tacksam.

Jag är glad att du hittade hit!